HOE & WAT  >>  ZWANGERSCHAP

Zwangerschap

In de loop van de zwangerschap verslappen de banden die verschillende botdelen van het bekken bij elkaar houden. Een nuttig proces, want wanneer het bekken makkelijk kan vervormen is het voor het kind eenvoudiger bij de bevalling de bekkenopening te passeren. De keerzijde is echter dat de banden overbelast en/of beschadigd kunnen raken. Ook is het mogelijk dat de balans in het bekken dusdanig beschadigd raakt dat er verdraaiingen optreden waardoor een scheefstand van het bekken ontstaat met als gevolg dat u pijn heeft en problemen ondervindt met alledaagse bewegingen zoals fietsen, traplopen en omdraaien in bed. De ervaring heeft geleerd dat de klachten door middel van een goede oefentherapie eenvoudig behandeld kunnen worden. Mijn aanpak is erop gericht om met de zwanger vrouw zelfstandig met oefeningen aan de slag te laten gaan. Al na een aantal behandelingen zult u minder pijnklachten ervaren waardoor u weer beter kunt gaan bewegen en minder belemmeringen in het dagelijks functioneren ervaart.

Fysiotherapiepraktijk Rozengracht

Bij de multidisciplinaire fysiotherapiepraktijk Rozengracht wordt samengewerkt met meerdere fysiotherapeuten die aansluiten bij de doelgroep van de oefentherapie Cesar Mensendieck.  Ik behandel bijvoorbeeld veel zwangere vrouwen. Krijgen zij last van bekkenklachten en blijkt dat ik ze na drie of vier behandelingen niet verder kan helpen, dan is het gemakkelijk om ze door te verwijzen naar mijn collega die bekkenfysiotherapeut is.

 

In de fysiotherapiepraktijk Rozengracht kunt u terecht voor verschillende behandelingen zoals manuele therapie, bekkenfysiotherapie, hyperventilatie, senso-motoriek, medische trainingstherapie, schrijfproblematiek, babymassage en functionele osteopathie en integratie. Maar ook voor yoga, shiatsu, accupunctuur en Chinese geneeskunde kunt u in de praktijk aan de Rozengracht in Harlingen terecht. Klik hier voor de website van Fysiotherapiepraktijk Rozengracht.

 

 

 

 

 

Contact

Rozengracht 24

8861 XZ

Harlingen

Adres:

 

06 212 832 13

 

Tel:

Facebook

Copyright 2013    Oefentherapie Harlingen                                                                                                                                                              Webdesign Multimediation & PARDAF.nl