HOE & WAT  >  WERKWIJZE

Bij de aanvang van de therapie analyseer ik uw klacht. Vervolgens wordt samen met u een behandelplan vastgesteld voor het verbeteren van uw houdings- en bewegingspatronen. Doel is om de oorzaak van uw klacht structureel aan te pakken en op deze manier klachten te verhelpen en in de toekomst te voorkomen. Een behandeling kan afhankelijk van de diagnose bestaan uit bijvoorbeeld het trainen en rekken van spieren, het mobiliseren van gewrichten en een balans leren vinden tussen spanning en ontspanning.

 

Nekklachten vanwege een verkeerde werkhouding, last van het bekken als gevolg van een zwangerschap, problemen met de motoriek bij kinderen in de groei, pijn in spieren en gewrichten door chronische aandoeningen….   Het zijn allemaal voorbeelden van klachten die met oefentherapie Mensendieck / Cesar behandeld én vervolgens (deels) voorkomen kunnen worden.

Als oefentherapeut Mensendieck / Cesar analyseer ik houdingen en bewegingen van patiënten en corrigeert deze waar nodig. De therapie maakt u bewust een goede houding en van de juiste bewegingen waardoor pijnklachten verminderen. Zo leert u als patiënten zelf om te gaan met uw  lichaam, waardoor klachten kunnen worden voorkomen.

Rechtstreeks naar de oefentherapeut zonder verwijzing van de huisarts

Sinds 2008 kunt u rechtstreeks naar de oefentherapeut Cesar Mensendieck zonder verwijzing van uw arts. Directe Toegang Oefentherapie (DTO) maakt oefentherapie voor iedereen rechtstreeks bereikbaar. Het geeft u als patiënt de vrijheid om zelf, op eigen initiatief en zonder tussenkomst van arts, een oefentherapeut in te schakelen. Dit geldt ook wanneer u door uw fysiotherapeut, logopedist, psycholoog, verloskundige, chiropractor of andere hulpverlener bent verwezen naar oefentherapie.

 

Wanneer u zich aanmeldt zonder verwijzing vindt eerst een screening plaats. Deze screening moet aan het licht brengen of u met uw klacht/hulpvraag bij de oefentherapeut inderdaad aan het juiste adres bent. Wanneer blijkt dat dit niet het geval is, zal ik u adviseren alsnog naar uw huisarts te gaan. In principe geldt de directe toegankelijkheid voor iedereen in Nederland. Er zijn geen voorwaarden  aan verbonden, dus het maakt in principe niet uit wat de zorgvraag is of wat de klachten zijn.

Vergoeding

Kinderoefentherapie voor kinderen tot 18 jaar wordt volledig vergoed uit de basisdekking van uw zorgverzekeraar. Vanaf 18 jaar dient u aanvullend verzekerd te zijn. Bekijk uw polisvoorwaarden voor de vergoeding van oefentherapie door uw verzekeraar. Klik hier voor een overzicht van de vergoedingen door de zorgverzekeraars.

 

 

Contact

Rozengracht 24

8861 XZ

Harlingen

Adres:

 

06 212 832 13

 

Tel:

Facebook

Copyright 2013    Oefentherapie Harlingen                                                                                                                                                              Webdesign Multimediation & PARDAF.nl