HOE & WAT  >>  KINDEROEFENTHERAPIE

Kinderen leren spelenderwijs. Tijdens het bewegen en spelen ontdekken kinderen hun lichaam en hun omgeving. Dat begint al bij baby’s. Denk maar eens aan het grijpen, het rollen en kruipen en bij peuters en kleuters het staan op één been, springen, huppelen en fietsen. En voor de wat grotere kinderen, het leren spelen met een bal en het leren schrijven. Niet bij ieder kind gaat die ontwikkeling zo natuurlijk en gemakkelijk. Sommige kinderen struikelen vaak, hebben moeite met meedoen met de gymles of hebben een handschrift dat er maar slordig uit blijft zien. Heeft u een kind dat soms ook zo “onhandig” is? Kinderoefentherapie kan daarbij uitkomst bieden.

Bewegen, daar leer je van

Kinderoefentherapie is een specialisatie van Mensendiecktherapie en is erop gericht om kinderen met een motorische ontwikkelingsachterstand en houdingsproblematiek te behandelen.

Als gespecialiseerd kinderoefentherapeut leer ik uw kind op speelse wijze de noodzakelijke motorische basisvaardigheden aan. Aan het eind van het behandeltraject zal uw kind minder moeite hebben met motorische vaardigheden, zoals bijvoorbeeld kruipen, huppelen, fietsen en schrijven. Bewezen is dat door deze positieve bewegingservaringen het zelfvertrouwen van uw kind toeneemt. Wanneer u of iemand in uw omgeving denkt dat er iets niet goed gaat met de motorische ontwikkeling van uw kind, neemt u dan contact op met de huisarts. Hij of zij kan u naar doorsturen naar de kinderoefentherapeut. Ook kunnen kinderen worden doorverwezen door het consultatiebureau, de schoolarts, de kinderarts of een andere specialist.

Contact

Rozengracht 24

8861 XZ

Harlingen

Adres:

 

06 212 832 13

 

Tel:

Facebook

Copyright 2013    Oefentherapie Harlingen                                                                                                                                                              Webdesign Multimediation & PARDAF.nl